TID 2011 – Cum a fost…

Spre deosebire de anii anteriori, am beneficiat de sprijinul mai multor autoritati locale din traseul nostru. Astfel, la Dunareni locul de campare a fost dotat cu toalete improvizate. DeDunareni asemenea, prin bunavointa Domnului Primar Gheorghe TOPALU, toti participantii au fost serviti gratuit cu mici la gratar precum si sucuri si apa minerala sau plata, din belsug si la alegere. Domnul Primar a fost prezent la locul de campare unde i-a fost inmanat fanionul TID cu numarul 56. La mai multe!
La Seimeni a fost prezent un comerciant local cu preparate la gratar dar si bere rece, sucuri si apa minerala si plata. De asemenea am fost asigurati ca gunoiul va fi ridicat a doua zi, ceea ce inseamna mult pentru noi. Altfel am fi fost nevoiti sa il transportam cu noi a doua zi pana la Harsova.
Harsova inainte de rasaritLa Harsova am avut parte de o primire cum se cuvine din partea autoritatilor locale. Pe langa toaletele improvizate, prezente deja pentru al doilea an, am avut si un comerciant local cu preturi decente. De asemenea, datorita locatiei, am beneficiat de paza peste noapte din partea Jandarmeriei si Politiei Locale din Harsova, carora le multumim. Ne- am bucurat de prezenta Domnului Viceprimar George BRATIANU la locul de campare caruia i-a fost inmanat fanionul TID cu numarul 56. La mai multe!
Urmatorul popas in traseul nostru a fost la Stancuta, in judetul Braila, unde cu ajutorul Domnului Primar Nicu TURCU locul de campare a fost dotat cu toalete ecologice si ghene de gunoi. De asemenea am beneficiat de prezenta unui comerciant local cu preparate la gratar si toate cele necesare. Domnul Primar a fost prezent la locul de campare unde i-a fost inmanat fanionul TID cu numarul 56. Stancuta este deja la al treilea an cand gazduieste turneul nostru. La mai multi!
Unul dintre cele mai importante popasuri pe partea romana a TID – ului a fost la BrailaBraila inainte de rasarit unde am avut si o zi de pauza. Locul de campare a fost dotat cu toalete ecologice, prize pentru incarcarea telefoanelor si acumulatoarelor precum si paza peste noapte. Am beneficiat si de accesul la dusurile din cadrul clubului de caiac-canoe situat in apropierea locului nostru de campare. In ziua de odihna, municipalitatea din Braila a organizat pentru noi un tur al orasului punandu-ne la dispozitie doua autobuze. Am vizitat celebrul Teatru “Maria Filotti” unde ne-a intampinat Domnul Primar Aurel Simionescu caruia i-a fost inmanat celebrul fanion TID cu numarul 56. La mai multe!
Bors de peste la LuncavitaLuncavita este urmatorul si unul din popasurile de exceptie din traseul nostru. Pentru al doilea an Domnul Primar Stefan ILIE organizeaza o primire pe cinste pentru participantii la TID. Pe langa borsul de peste oferit gratuit din partea primariei si foarte apreciat de toata lumea am fost serviti si cu cate o tuica din partea locului si cate un pepene. De asemenea, ansamblul folcloric “Ghiocelul” a oferit un spectacol foarte apreciat de majoritatea participantilor dar mai ales de catre cei din afara tarii. Locul a fost dotat cu toalete ecologice improvizate si pubele de gunoi.
Participantii TID premiati la Festivalul Barcilor cu VasleLa Tulcea ne-am bucurat de participarea la “Festivalul Barcilor cu Vasle” organizat de cei de la Rowmania. Intr-un cadru festiv, aici au fost premiati cativa dintre participantii la turneu: cel mai tanar participant pe partea romana a turneului, primul roman care a reusit sa parcurga tot traseul, de la Ingolstadt la Sfantu Gheorghe, precum si veteranii turneului, cei care an de an parcurg acest traseu. In urma parteneriatului dintre asociatia noastra, Rowmania si Primaria Tulcea locul de popas de pe plaja din Tudor Vladimirescu a fost dotat cu dusuri, toalete ecologice, pubele de gunoi, participantilor TID fiindu-le oferita posibilitatea de a se deplasa gratuit pe malul drept la concertele din cadrul festivalului pana la ora 24. Domnul primar Constantin HOGEA ne-a facut o primire calduroasa si entuziasta iar reprezentantii TID Romania au fost onorati sa-i inmaneze fanionul TID cu numarul 56. La mai multe!
Urmatorul loc de campare a fost la Murighiol, unde desi am avut pregatite toalete ecologice, din pacate nu a existat posibilitatea de a fi transportate la locul de campare. Speram ca anul viitor sa avem mai mult sprijin din partea autoritatilor locale de aici. Ultimul loc de campare, inainte de a iesi la Marea Neagra, este bineinteles Sfantu Gheorghe. Aici am avut tot sprijinul din partea domnului primar Valentin SIDORENCU care a participat cu mare bucurie la petrecerea de incheiere a Turneului International Dunarea. Acestuia i-a fost inmanat fanionul TID cu numarul 56. La cat mai multe!
Multumim tuturor autoritatilor locale care s-au implicat in amenajarea locurilor unde poposeste convoiul TID si speram ca aceste intalniri anuale sa ajunga si pe teritoriul Romaniei la cel putin 56!

Costin IATAN
AS TID Romania

Acest articol a fost publicat în Follow-up. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TID 2011 – Cum a fost…

  1. Jürgen Skop zice:

    Die rumänische Organisation war hervorragend. Im Namen vieler Deutscher Teilnehmer sage ich hier: HERZLICHEN DANK!
    Jürgen Skop
    http://www.jskop.de

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s