Cu caiacul de la Giurgiu la… Veneția în 7 luni

Asta și-a propus Lucian IONESCU ca proiect de vară-toamnă 2013. Titlul sună mai repede a articol de presă ieftină însă astăzi 8 Mai 2013 am stat de vorbă cu Lucian în portul Oltenița, unde a făcut o escală de aproape o oră, și omul este mai mult decât determinat să-și ducă proiectul la bun sfârșit.
Lucian IONESCU si caiacul său strip-built

Pe Lucian l-am cunoscut în anul 2008, fiind unul din cei patru participanți români la TID din anul acela. Este un tip solitar, așa cum spune și el. Dacă mă întrebați pe mine acesta este un lucru pozitiv pentru proiectul său. Și-a construit singur caiacul din lemn după o metodă mai rar folosită, cel putin pe meleagurile noastre, ”wood-strip”. Este o bijuterie în adevăratul sens al cuvântului iar atenția pentru detaliu a lui Lucian a fost dusă la extrem.

Călătoria lui a început Marți 7 Mai 2013 la Giurgiu, și dacă totul va merge conform planurilor sale, la începutul lunii Decembrie va fi la Veneția. El se bucură de sprijinul celor de la Hibiscus Sport care i-au furnizat o parte din echipamentul necesar expediției sale.

Pentru fotografii și relatări zilnice urmăriți pagina de Facebook a expediției: https://www.facebook.com/FromGiurgiutoVenice

Cu caiacul de la Giurgiu la Venetia

De la Giurgiu la Veneția

Numele meu este Lucian Ionescu, m-am născut în anul 1964 în București, unde locuiesc și în prezent. Sunt căsătorit și am o fetiță de 12 ani. În timpul liceului am făcut caiac de performanță, fără rezultate notabile, dar în mine a rămas o anumită pasiune pentru tot ce este legat de apă. Am redescoperit caiacul acum 7-8 ani. Am făcut ture pe râuri Argeș, Olt, Ialomița etc, pe Razelm și alte lacuri, pe Marea Neagră în România și Bulgaria. În 2008 am participat la Tour International Danubien, de la Călărași la Sf Gheorghe (aprox 450 km). Datorită autonomiei, vitezei de deplasare, implicit a distanței zilnice parcurse, a perspectivei diferite și a locațiilor unde se poate ajunge, acum percep caiacul nu numai ca pe un sport, ci mai degrabă ca pe o formă de turism.
Ideea unei ture în jurul Greciei mi-a venit acum aproape un an. După ce am luat în considerare mai multe variante, aceasta mi s-a părut perfectă: DE LA GIURGIU LA VENEȚIA.
Plecarea va fi pe 7 mai 2013 din Giurgiu. Voi merge pe Dunăre până la Sf Gheorghe. De acolo spre sud pe Marea Neagră, prin Bosfor, Marea Marmara, Dardanele către Marea Egee. Voi merge pe malul Turciei până la Marmaris. De acolo voi trece în Rodos, Grecia, mai departe Karpathos, sudul Cretei, Grecia continentală pe țărmul marii Ionice pana la granița cu Albania. Aici dacă vremea este bună pentru următoarele zile, voi încerca o traversare către Italia și urmând coasta voi merge pana la Vieste. La fel, dacă vremea este favorabilă, voi traversa Marea Adriatica către Lastovo, Croația. Dacă nu, voi urma țărmul Italiei până la Veneția. Altfel, din Grecia voi merge către nord, pe țărmul Albaniei, Muntenegrului și al Croației până la Umag. Aici voi traversa către Italia și voi merge pana la Veneția. Aici ar putea fi sfârșitul călătoriei. Dacă banii și timpul îmi permit, voi pleca cu bicicleta cu caiacul remorcat, în Linz, Austria. Acolo voi repune caiacul pe apă și voi urma Dunărea până la punctul de unde am plecat, adică Giurgiu.

Vom posta aici și pe pagina de Facebook a TID România detalii și fotografii din călătoria sa pe măsură ce le vom primi.
Să îi ținem pumnii lui Lucian, să ne vedem cu bine la sfârșitul expediției sale!

Costin IATAN
TID România

Lucian IONESCU la Oltenița Lucian IONESCU la Oltenița Lucian IONESCU la Oltenița Lucian IONESCU la Oltenița

Acest articol a fost publicat în Expeditii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Cu caiacul de la Giurgiu la… Veneția în 7 luni

 1. decy zice:

  mult succes si vant in pupa

 2. Florin zice:

  Felicitari si mult succes. Un proiect curajos, unic si interesant.

 3. Suces! Sa ne vedem cu bune la Giurgiu.
  Caterina

 4. Frumos proiect! Tinem pumnii si tineti-ne la curent cu locul in care a ajuns caiacul curajos!

 5. astazi la ora 18:30 pina la 20 ora Romaniei emisiunea UNIFERO Diamante Spirituale il prezinta pe Lucian. Dati-i de veste daca aveti cum. Am incercat sa il sun dar din Atlanta …numarul lui nu merge pe 40 ca si cod de Romania. Ce cod are? Succes.
  Smaranda
  Emisiunea se poate asculta pe net la http://www.radiotvunirea.com
  smaranda_livescu@yahoo.com

 6. Pingback: Sa-l ajutam pe Lucian Ionescu sa-si finalizeze expeditia! | Opinia giurgiuveanului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s